Chtějte na vlastní oči vidět, co nabízejí!
Až při svém hledání cateringové firmy narazíte na takovou, která by mohla odpovídat Vašim představám, zkontaktujte se s odpovědnou osobou dané firmy. Dotyčného pak požádejte, zda byste mohli někde jejich jídlo ochutnat, případně se přijít podívat na akci, kterou pořádají. Pokud budete odmítnuti, je na Vás, zda se raději porozhlédnete jinde nebo budete firmě i tak důvěřovat.
Pozorně si přečtete firmu!
Nestačí smlouvu jen tak přelétnout očima a spoléhat na to, že jste si vše důležité domluvili osobně. Stále platí, co je psáno, to je dáno a některé firmy toho umí i zneužívat. Svou pozornost zamřete především na text, který je psaný menším písmem a vyvolává tak dojem, že je nepodstatný. Je tomu právě naopak, právě v těchto řádkách můžou být skryté poplatky, se kterými jste nepočítali a při závěrečném zúčtování byste mohli být nemile překvapeni!
Je výhodnější bufet nebo společné jídlo u stolu?
Je dost možné, že se Vás cateringová firma bude snažit přesvědčit o tom, že Vás bufetové občerstvení vyjde levněji, ale není tomu tak. Pokud dostanou všichni jídlo na stůl, dostanou všichni stejně velkou porci. Na švédských stolech ale musí být mnohem více potravin, protože si lidé budou chodit přidávat. O stoly se musí dále někdo starat, doplňovat chybějící lahůdky atd. Pokud chcete ušetřit, nechte si přinést jídlo ke stolu. Řada těchto firem i nabízí celé menu za fixní částku.
Jak je to s pitím?
Pokud se rozhodnete, že lidem zaplatíte i vypité pití, počítejte s tím, že se Vaše náklady výrazně zvednou, zejména budou-li podávány alkoholické nápoje. U většiny lidí totiž stále platí, že co je zadarmo se musí využít do poslední kapky. Proto pokud chcete udržet náklady v rozumných mezích a zároveň nesbírat „unavené“ hosty pod stoly na konci akce, nechte lidi si pití zaplatit. Další možností je, že si pití pro hosty obstaráte sami, určitě je to levnější, než když to necháte na cateringové firmě.